Placinta cu sunca si cascaval

Asa cum v-am mai spus, sunt tot timpul in cautare de preparate care sa inlocuiasca clasicul sandwich pentru pachetelul de la scoala.De data asta am pregatit o placinta gustoasa cu ajutorul cascavalului Koliba. Unde mai punem ca se pregateste foarte usor, iar la final toata familia este multumita, chiar si cei care nu mai merg la soala :).

Ingrediente:

Aluat:

  • 350 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei de masline

Umplutura:

  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g sunca
  • 150 g cascaval Koliba
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecam drojdia cu zaharul si cateva linguri din laptele caldut. Amestecam pana se dizolva apoi lasam sa se activeze timp de 5 minute. Faina o cernem intr-un vas incapator si facem o gropita in mijloc. Turnam drojdia activata iar pe marginile fainii presaram sarea, in asa fel incat sa nu intre in contact cu drojdia. Incepem sa framantam si adaugam laptele caldut, iar la final adaugam uleiul de masline. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la crescut, la loc caldut timp de 40 de minute.

Intre timp pregatim umplutura. Taiem sunca cubulete iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Curatam ceapa si o taiem marunt.

Intr-un bol mixam ouale impreuna cu smantana. Adaugam apoi sunca, ceapa si cascavalul si amestecam.  Adaugam apoi cimbrul, sare si piper.

Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru usor infainata si intindem o foaie dreptunghiulara de ~25 x 35 cm.

Asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Turnam compozitia deasupra si nivelam. Optional putem presara seminte peste umplutura.

Dam apoi tava la cuptor, la foc potrivit (180 °C ) pentru 40 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *