Coaste de porc fierte in bere

Ingrediente:
Coaste de porc fierte in bere:
- 1,5 kg coaste de porc
- 3,5 l bere blonda
- 4 foi de dafin
- piper boabe
- 200 ml sos sweet chilli
- 5 linguri sos de soia
- 1 lingura miere
Garnitura de cartofi la cuptor:
- 1,5 kg cartofi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 lingura boia afumata
- 1 lingurita usturoi granulat
- cimbru uscat
- putina nucsoara proaspat rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Portionam bucata de coasta in portii individuale apoi le punem la fiert impreuna cu berea, foile de dafin si boabele de piper, timp de doua ore si jumatate.
Scoatem carnea din oala si o punem in tava de cuptor impreuna cu 300 ml din berea in care a fiert.
Separat amestecam sosul sweet chilli cu sosul de soia si mierea. Ungem coastele cu acest sos si dam la cuptor, la 160 °C. La fiecare 20 de minute scoatem tava din cuptor si ungem coastele cu sos.
Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem si repetam procedura.
Duapa ce s-au rumenit pe ambele parti scoatem tava din cuptor si putem servi alaturi de cartofi la cuptor.
Pentru garnitura curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. Stropim cartofii cu uleiul de masline apoi adaugam restul condimentelor. Amestecam bine si punem cartofii in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la 160 °C timp de 45-50 de minute, pana cand se rumenesc.

