Chifle pentru hamburger

Pentru ca stam mai mult in casa si pentru ca timpul e mohorat, m-am gandit sa inveselesc atmosfera cu hamburgeri. Dar mai intai trebuie coapte chiflele, asa ca trecem la treaba.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 350 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

Drojdia o dizolvam in 50 ml apa calduta impreuna cu zaharul. Lasam deoparte timp de 5 minute.

Separat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijlocul fainii unde vom adauga drojdia activata. Pe marginea fainii presaram sarea. Adugam oul batut si uleiul si incepem sa framantam. Adaugam apoi si restul de apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la crescut timp de ~1 ora, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit, rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam putin, apoi il impartim in opt parti egale.

Din fiecare bucata de aluat formam chifle si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Acoperim tava si mai lasam la crescut 15 minute. Intre timp dizolvam galbenusul in cele doua linguri de lapte, iar apoi ungem chiflele si presaram seminte.

Coacem chiflele in cuptorul preancalzit la 180°C, timp de ~25 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *