Marshmallow fondant

De ziua piticului meu am vrut sa incerc fondantul din bomboane marshmallo. Am sperat sa fie mai bun decat pasta de zahar si se pare ca nu am sperat degeaba. Mi-am injumatatit munca si asta este un lucru bun, ca tot stau foarte prost cu timpul :D. Fondantul a fost mai elastic si mai usor de modelat decat pasta de zahar iar musafirii nu l-au mai lasat in farfurie pe motiv ca e prea dulce.
Pana acum v-am prezentat doar plusurile acestui fondant, dar sa va povestesc si care este minusul lui, pentru ca eu doar un minus am gasit. Fondantul are o culoare rozalie din cauza bomboanelor. Eu nu am avut timp sa caut alte bomboane si am folosit cele de la Haribo, care sunt alb cu roz. Astfel daca aveti nevoie de fondant alb, cu aceste bomboane este mai greu. Eu nu am avut nevoie de fondant alb, asa ca totul a fost perfect.
Dar sa va povestesc cum se “fabrica”.


Ingrediente:

300 g bomboane marshmallow
4 linguri apa
70 g margarina Rama
750 g zahar pudra
100 g  amidon

Mod de preparare:

Punem bomboanele intr-un castron inalt si le stropim cu 4 linguri de apa. Bagam vasul la cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau le topim pe bain marine. Ele se vor umfla destul de mult.
Intr-un vas punem margarina taiata bucatele, amidonul si zaharul pudra care neaparat trebuie dat prin sita. Turnam deasupra bomboanele topite. Aveti mare grija ca sunt fierbinti. Incepem sa amestecam cu o lingura pana incepe sa se omogenizeze apoi vom amesteca cu mana unsa cu ulei.
Cernem pe masa de lucru 2-3 linguri de zahar pudra si rasturnam fondantul pe masa. Framantam pana cand nu se mai lipeste de mana. Fondantul va absorbi zaharul cernut pe masa.
Formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la loc racoros (nu in frigider!). Eu l-am lasat in camara pana a doua zi.

Inainte sa il utilizam il desfacem din folie si il bagam 20 de secunde in cuptorul cu microunde iar apoi il putem intinde pe masa pe care am cernut putin zahar pudra.

Pentru tortul lui Dragos am facut o portie de fondant verde si inca o jumatate de portie pentru restul culorilor.
Am folosit coloranti Wilton. Daca vreti sa colorati fondantul intr-o singura culoare, puteti adauga colorantul cand incepeti sa framantati fondantul cu mana.
Cam asta e toata povestea fondantului din bomboane marshmallow.
Reteta am descoperit-o la Anto, si tare ma bucur ca am incercat-o.

Print Friendly, PDF & Email

16 Responses to “Marshmallow fondant

  • MMF este favoritul meu . Imi place cum se lucreaza , imi place gustul lui si eu am norocul ca aici gasesc si alb . Sa stii ca am gasit la un moment dat in Romania in Kauf galben foaarte deschis , cu gust de lamaie , pungute de 100 g .

  • In Kaufland nu am cautat, dar ma voi uita. M-am bucurat ca de data asta nu mi-a trebuit alb, dar pe viitor, cine stie… 🙂

    O zi frumoasa!

  • Tare mult imi place ca e simplu de facut! caut si eu in kaufland poate gasesc si de alt fel decat cel roz cu alb ce il stiu de la Lidl. sau sa iau de la Lidl si sa tai partea alba ca parca asa sunt pe jumate :)). pup

    • Sa-mi spui daca ai gasit in kaufland.
      Sa tai parte alba chiar nu m-am gandit. Nu stiu daca o sa mearga pentru ca sunt prea pufoase. Daca nu iti trebuie alb pentru tortul tau, poti sa le folosesti si pe cele de la Lidl.

      Pupici si spor la treaba 🙂

  • Ce simpatic ! Sa-ti traiasca piticul voios si sanatos!

  • Draga mea, ma bucur din suflet ca v-a placut!! Imbratisari cu drag!

    • Multumesc Anto. L-am refacut saptamana trecuta si toata lumea a fost incantata. Pupici si weekend frumos!

  • buna, ce marca de fondant ai folosit? (am impresia ca difera cantitatea de apa necesara in functie de brand), merci

    • Eu am folosit bomboane marshmallow de la Haribo.

      O saptamana frumoasa si spor in toate!

  • Buna Ancuta :-* , azi am incercat reteta ta de fondant, dar am inlocuit bomboanele Marshmallow pe altele care se vand in Moldova sub numele de Zefir au aproxemativ aceeasi structura, se pare ca a iesit ceva reusit, sambata am de imbracat o masinuta si abia astept sa vad cum se comporta, am vazut la tine ca l-ai intins pe masa de lucru fara sa pui fondantul intre folie alimentara, nu se rupe cand o iei de pe masa ?
    Te pup dulce si-ti multumesc pentru reteta, e usoara, mi-a placut procesul 😀

    • Anastasia ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut. Mie imi place ca se lucreaza mai bine decat cu pasta de zahar. Nu a trebuit intins intre folie, pentru ca nu se rupe. L-am luat pe sucitor si l-am pus pe tort.

      Iti doresc weekend placut si un tort cat mai reusit!

  • Coloranti se gasesc oriunde, si in Kaufland, de ex?

  • Ioana Bordeiasu
    4 years ago

    Si eu vreau sa îmbrac un tort cu astfel de fondant. Cu ce crema acoperi tortul înainte sa il îmbraci in fondant?

    • Anca Mihaela Draghici
      4 years ago

      Eu ung totul cu un strat foarte subtire de unt moale, doar cat sa adere fondantul. Spor la prajiturit. Te astept cu impresii.

Leave a Reply to Anca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *