Branzoaice

Cred ca ma repet daca va spun ca imi place aluatul dospit iar combinat cu branza de vaci, este o bunatate. Nu va spun cat de bune sunt dimineata langa o cana de lapte :).

 


Ingrediente:

Aluat:
2 oua
200 g iaurt
100 g zahar
35 g drojdie proaspata
60 g unt
1/2 lingurita sare
550 g faina
coaja rasa de portocala
3 linguri de lapte

Umplutura:
500 g branza de vaci
1 ou
1 lingura amidon
5 linguri zahar
stafide
esenta de rom

Pentru uns:
1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Si de aceasta data am scapat de framantat, si am pus-o la treba pe prietena mea: masina de paine.  Aluatul acesta insa se framanta foarte usor si la mana (ca nu m-am nascut cu masina de paine) :).
Amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar si cele 3 linguri de lapte caldut. Lasam sa stea 10 minute.
Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc unde adaugam zaharul ramas, ouale si iaurtul. Adaugam apoi drojdia activata si incepem sa framantam. In acest moment puteam adauga sarea, untul topit si coaja de poartocala. Framantam un alaut elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit, la loc caldut si ferit de curenti.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu oul si zaharul iar la final adaugam amidonul, esenta de rom si stafidele. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata si il framanatam putin pentru a scoate aerul.

Impartim apoi aluatul in bucati egale, nu prea mari. Intindem fiecare bucatica de aluat cat mai rotund. Punem o lingura de umplutura in mijloc apoi adunam marginile spre mijloc, acoperind umplutura.

Asezam branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca ~15 minute.
Ungem branzoaicele cu galbenusul desfacut in lapte si dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Print Friendly, PDF & Email

16 Responses to “Branzoaice

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *