Prajitura de vis

Nu eu am numit-o asa ci Mirela, de la care am preluat aceasta prajitura minunata. Mi-am propus de multa vreme sa o incerc, dar am asteptat o ocazie speciala. Pai si ce poate fi mai special decat 6 ani de vis petrecuti alaturi de jumatatea mea. Cand toata lumea sarbatorea Floriile, noi mai adaugam un an de convietuire “pasnica” :). Iar daca anii au fost de vis, si prajitura trebuia sa fie pe masura :).

La multi ani noua… iar pentru urmatorii ani imi doresc doar sanatate si intelegere!!!

Ingrediente:
Foi:
10 albusuri
1 praf de sare
10 linguri zahar
100 g nuca de cocos
3 linguri faina
Crema:
10 galbenusuri
10 linguri zahar
4 linguri lapte
400 g unt sau cub Rama
In plus avem nevoie de:
~20 de biscuiti simplii
200 g ciocolata amaruie
4 linguri ulei
Sirop:
3 linguri zahar
50 ml apa
3 linguri coniac

Mod de preparare:
Incepem cu pragatirea foilor. Din ingredientele de mai sus coacem doua foi. Fie facem aluatul si il impartim sau impartim ingredientele de la inceput. Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste iar spuma luceste. Amestecam nuca de cocos cu faina si o adaugam usor in spuma de albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus pana se incorporeaza. 
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (25×35 cm), nivelam si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte usor la suprafata. Se coc foarte repede, pentru ca sunt destul de subtiri.

Pentru crema mixam  galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam cele 4 linguri de lapte si le fierbem pe aburi pana se ingroasa (5-10 minute), amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.
Mixam untul la temperatura camerei pana cand devine spumos apoi adaugam treptat crema de galbenus si mixam pana se incorporeaza si devine o crema fina. Impartim crema in trei parti egale.

Pentru sirop caramelizam zaharul apoi il stingem cu apa si amestecam pana se topeste caramelul. Lasam sa se raceasca iar apoi adaugam coniacul.

Pe un platou asezam un blat iar apoi intindem o parte de crema, in strat uniform. Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste crema.
Ciocolata o topim impreuna cu uleiul iar apoi o intindem in start uniform peste biscuiti. Dam prajitura la congelator pentru 5 minute, atat cat sa se intareasca ciocolata.
Peste stratul de ciocolata urmeaza a doua parte din crema iar apoi blatul de nuca de cocos. Peste blat intindem ultima parte de crema si nivelam. Ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru 2-3 ore iar apoi putem taia prajitura.

Va garantez ca este o prajitura foarte fina si delicioasa.

Print Friendly, PDF & Email

18 Responses to “Prajitura de vis

Leave a Reply to Mirela Goleanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *