Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata
Va multumesc tuturor pentru voturile acordate pe parcursul intregii saptamani. Cu ajutorul vostru m-am calificat in urmatoarea etapa, jurizarea. M-am bucurat sa vad ca imi apreciati munca si ca mi-ati fost alaturi in numar destul de mare.
Pentru inceputul acestei saptamani am adus o friptura delicioasa, cu un sos dulceag. Poate fi preparata si cu carne de pui, daca nu sunteti “prieteni” cu carnea de porc :).
6 felii ceafa de porc
2 cepe albe
2 frunze de dafin
4-5 catei de usturoi
1 cescuta bulion
5-6 rosii cherry uscate
sare piper
boia de ardei
1 lingura zahar
2 linguri otet balsamic
ulei de masline
Mod de preparare:
Condimentam carnea cu sare, piper si boia. Ungem o tava cu ulei de masline apoi adaugam feliile de carne, frunzele de dafin, usturoiul taiat marunt si 1/2 cescuta de apa.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 25-30 de minute timp in care intoarcem o data carnea.
Scoatem apoi tava din cuptor si adaugam bulionul si rosiile taiate marunt. Mai lasam la cuptor 10-15 minute.
Intre timp pregatim sosul de ceapa caramelizata. Taiem ceapa marunt si o calim in ulei de masline pana devine lucioasa apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc 2 minute. Stingem cu 2 linguri de otet balsamic si mai lasam putin sa fiarba. Oprim focul si turnam sosul peste friptura din tava.
Se serveste calda impreuna su sos si garnitura preferata. Noi am avut orez cu curry.
mmmm ce gustosss 🙂 Vreau si eu 😀
ce pofta mi-a facut aceasta reteta, imi place cum arata si sigur e foarte gustoasa 🙂
eu pun zahar brun cind caramelizez ceapa…iese MINUNAT de buna….mmm….
Cu zahar brun cred ca e si mai buna.
Excelenta reteta, de cand am descoperit-o pe blog a devenit una dintre preferatele familiei mele! Felicitari! 🙂
Ana ma bucur ca ti-a placut reteta. Te mai astept sa incerci si alte retete. Pupici!