Prajitura floare de colt

Pe langa deserturile cu fructe de sezon, am vrut sa pregatesc o prajitura cu crema si m-am oprit la o prajitura vazuta la Mirela. A fost alegerea perfecta, a fost pe placul tuturor, mai ales ca am acasa un mare iubitor de cocos. In topul preferintelor lui, acesta prajitura a detronat chiar si renumitul Cremsnit. Deja ma intreaba cand o voi repeta :).

 
 

 



Ingrediente:

Blat cacao:
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Blat cocos:
6 albusuri
6 linguri zahar
150 g nuca de cocos

Crema:
4 galbenusuri
5 linguri zahar
40 g amidon
300 ml lapte
extract de vanilie
200 g unt gras

Topping:
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
aschii de ciocolata

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea blatului de cacao. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile si mixam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si le adaugam peste compozitia de oua. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus pana se incorporeaza toata faina.
Turnam aluatul in tava dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelam si dam la cuptor, la foc potrivit pentru 15 minute.

Intre timp pregatim blatul de cocos. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand luceste spuma. La final adaugam nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula.
Scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua de cocos peste blatul de cacao. Dam tava la cuptor si mai coacem timp de 10-15 minute, pana cand bezeaua devine usor aurie.
Scotem blatul din tava si lasam sa se raceasca.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Amidonul il dizolvam in laptele rece apoi il adaugam peste galbenusuri. Punem amestecul pe foc mic si amestecam continuu, pana cand se ingroasa crema. Dam de pe foc si adaugam extractul de vanilie. Acoperim crema cu folie alimentara, pentru a evita formarea pojghitei, si lsam la racit.
Mixam untul moale pana devine spumos apoi adaugam treptat crema si mixam bine.
Intindem crema peste blatul rece si nivelam. Dam prajitura la frigider pana pregatim frisca.

Smantana pentru frisca o mixam pana devine spuma apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam putin.  Frisca batuta o intindem peste crema iar apoi decoram cu aschii de ciocolata sau ciocolata rasa.
Dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Print Friendly, PDF & Email

6 Responses to “Prajitura floare de colt

Leave a Reply to Diaconta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *