Fursecuri fine cu nuci

Pentru ca se apropie Craciunul va propun o reteta de fursecuri. Aceste fursecuri au o poveste foarte scurta: am vazut reteta pe blogul Laurei Laurentiu, le-am facut si au disparut cat ai clipi. Atat de scurta a fost povestea lor. 
Sunt minunate si data viitoare (adica foarte curand) voi mari cantitatile, pentru ca povestea lor sa dureze putin mai mult.

Ingrediente:
120 g unt
80g zahar
1 ou mare (separat galbenusul de albus)
esenta de vanilie
140 – 150 g faina (eu am pus 140g)
1 praf de sare
1/2 varf de cutit praf de copt
100 g nuci prajite putin si tocate marisor (se pot folosi si alune, migdale)
Gem de visine, rahat, bucatele de ciocolata
Mod de preparare:
Zaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma.

Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt. Se amesteca bine.

Se bate albusul pana se spumeaza putin.
Din aluat se formeaza bilute care se tavalesc prin albus, iar apoi prin nuca taiata marisor.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Cu degetul se face o adancitura n mijlocul fiecarei bilute. In adancitura formata se pune putin gem de visine  (eu am pus dulceata de pere de iarna) sau rahat.

Se preancalzeste cuptorul la 177 garde si se coc fursecurile 15 minute.

 Au fost foarte bune si fine.

Print Friendly, PDF & Email

7 Responses to “Fursecuri fine cu nuci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *