Dulceata de visine

Dulceata de visine este preferata mea. Si sprea rusinea mea am uitat sa postez aceasta reteta. Am facut dulceata acum 2 saptamani, dar am uitat de ea :). Dar vreau totusi sa va arat si voua ce mi-a iesit…

Ingrediente:

4 kg visine fara samburi
4 kg zahar
1/2 lamaie

Mod de preparare:

Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare).

Dupa ce am curatat visinele le punem intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam ~1 ora si mai amestecam din cand in cand.

Punem apoi oala pe foc (eu am folosit si de aceasta data o plita pe care am pus-o sub oala). Lasam sa fiarba la foc potrivit si avem grija sa adunam spuma formata deasupra. Trebuie amestecat destul de des, pentru a evita lipirea dulcetii de oala.

Lasam sa fiarba pana se leaga. Testam consistenta picurand cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Daca nu curge dupa ce s-a racit, inseamna ca dulceata noastra este gata. Adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea 2-3 clocote.
Stingem focul si lasam putin sa se racoreasca.
Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si apoi le punem capacul. Intorcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.

A doua zi le putem depozita pentru iarna :).

Print Friendly, PDF & Email

11 Responses to “Dulceata de visine

  • Vreau dulceata , vreau o cafea :)) dar vreau si sa te invit cu mare drag la provocarea lunii august.
    Te astept cu portile deschise :))

  • Ancuta, am facut si eu la fel, am lasat visinele peste noapte in frigider cu zahar si si-au lasat apa, dar am mai adaugat cam 1/2 cana apa. Le-am fiert pana cand picatura s-a tinut ca o bobita, dar se pare ca am fiert prea mult pentru ca acum este cam putin sirop in borcan 🙂 O sa stiu data viitoare cum zici tu, picatura sa nu curga dupa ce se raceste 🙂 Multumesc

  • La iarna vin si eu la tine, cand mi se termina cele 2 borcane care le mai am de anul trecut. Anul asta am scapat recolta si cand nu ai atunci ai manca. Pup!

  • Gaby dulceata iti dau cand vrei tu, cafea maine dimineata iar la provocare particip cu mare drag!
    Pupici si o seara frumoasa!

  • Mihaela eu asa fac la orice dulceata: pun pe farfurie iar cand se raceste inclin putin farfuria. Daca nu curge, e gata. Dar sunt sigura ca este bun si daca nu are chiar asa mult sirop. Pupici!

  • Sara te astept la iarna. Eu nu am facut inca de caise si nu cred ca mai reusesc sa fac :(.
    Pup!

  • Ce buna e iarna … nu am facut pana acum dar trebuie sa o fac si eu !

  • Mimmi merita sa incerci. Dupa parerea mea este cea mai buna 🙂
    O seara placuta!

  • Foarte fain aparatul pentru samburi.
    Si dulceata arata intr-un mare fel!

  • Multumesc Alexandrina. Aparatul pentru samburi mi-a fost foarte util in aceasta vara.
    Pupici!

  • Foarte buna dulceata acesta! Si eu am facut!
    Te invit sa vizitezi si blogul meu, daca iti face placere…

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *