Placinta cu branza

Astazi va invit la o delicioasa placinta cu branza.


Ingrediente:
 
Aluat:
600 g faina alba
1 ou
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
25 g drojdie proaspata
250 ml lapte caldut
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita chimen

Umplutura:
300-400 g cas sau branza framantata
300-400 g urda
sare (in cazul in care folositi cas proaspat)
marar verde tocat
Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte

Mod de preparare:

Incepem cu framantatul aluatului.
Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca.
Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam.

Punem si oregano si chimen (daca va place) si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop si lasam la crescut ~ o ora (pana isi dubleaza volumul).
Intre timp pregatim branza. Radem casul pe razatoare si apoi il amestecam cu urda. Adaugam sare dupa gust si mararul iar apoi framantam bine.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in doua iar o parte o intindem cat tava in care vom coace placinta.

Asezam foaia in tava unsa cu ulei. Punem umplutura si apoi nivelam.

Acoperim cu cealalta foaie de aluat. Eu m-am jucat cu aluatul ramas si am decupat cateva floricele :).

Ungem placinta cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Lasam placinta cu branza sa se raceasca si apoi portionam.

 Inspiratia

8 Responses to “Placinta cu branza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *