Tarta cu ciuperci si rosii cherry

Ingrediente:

180 g unt
360 g faina
2 oua
1/2 lingurita sare
Umplutura:
450 g ciuperci
3 cepe
300 g smantana
3 oua
marar
sare, piper
100 g cascaval ras
cateva rosii cherry

Mod de preparare:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Va rezulta un aluat nelipicios pe care il invelim in folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute.

Ne ocupam apoi de umplutura. Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Adaugam apoi ciupercile spalate si taiate marunt.

Lasam sa fiarba pana scade toata zeama lasata de ciuperci apoi dam doeparte si lasam la racit.
Batem bine ouale si adaugam smantana. Turnam compozitia peste ciuperci si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam sare, piper si marar proaspat tocat.
Scoatem bila de aluat din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava pentru tare. Ridicam aluatul si pe marginile tavii.
Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si dam la cuptor, la foc potrivit, 10 minute.

Scoatem tava din cuptor si turnam umplutura.

Deasupra radem cascaval si asezam rosiile cherry.

Dam tava din nou la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute (pana se rumeneste frumos deasupra).
Lasam sa se racoreasca in tava apoi portionam.

Multumesc Edith 🙂

17 Responses to “Tarta cu ciuperci si rosii cherry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *