Fursecuri “Fulgi de zapada”
Luna aceasta invitatia la Provocarea “Dulce Romanie” vine de la Brandusa. Propunerea ei au fost prajiturile de Craciun. Am sosit mai tarziu cu ele, din motive de sanatate (nu ale mele, ci ale puiului).
Va aduc cu drag “fulgi de zapada”, foarte buni si fragezi, iar daca aveti copilasi pot si ei sa participe la prepararea lor.
Ingrediente:
250 g unt
100 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
300 g faina
50 g amidon
Mixam untul moale pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si vanilia si mixam pana se incorporeaza.
Amestecam faina cu amidonul si o incorporam treptat in crema de unt.
Va rezulta un aluat putin lipicios din care vom forma bilute cu diametrul de ~1.5 cm. Asezam bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele.
Cu o furculita aplatizam bilutele.
Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 10 minute. Fursecurile nu trebuie sa nu se rumeneasca.
Scoatem din cuptor si le ningem cu zahar pudra.
Vaaai ce dragute sunt! Si ce frumoase-s pozeleeee! Pup
Multumesc Corina. Mi-au placut pentru ca se fac foarte repede si sunt fragede.
Pupici si o saptamana linistita!
Superbe si delicioase!!Craciun fericit si linistit Ancuta!!
Tare bine arata!!!Delicioase la maxim!Pup!
Ce faine sunt! 😉
Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
Albe precum neaua.
Va multumesc mult dragelor. Un an cu bine!
Arata foarte bine! As putea sa pun praf de copt in loc de amidon? cum sunt noua in ale bucatarelii, nici nu prea stiu care e diferenta intre ele..
Evelyine amidonul nu se poate inlocui cu praf de copt. Il poti insa inlocui cu faina.
Spor la bucatarit!
Sunt delicioase si foarte usor de facut. Au fost preferatele mele si ale sotului meu. Am gasit pe blogul tau o multime de fursecute foarte bune:)
Ana Maria ma bucur ca v-au placut. Te mai astept cu drag.
Va doresc un an cu sanatate si bucurii!!!
Tare bine arata!!! Delicioase la maxim!Pup!
Multumesc mult Estera!
Un an cu sanatate si liniste sufleteasca!