Prajitura Regina Maria

Va salut cu drag, dupa o scurta pauza: o parte din motive de sanatate iar restul din lipsa de timp :(. Am revenit insa pe “baricade”. Uitam sa va spun ca pauza a fost “de net” nu de bucatareala ;).
Sa lasam vorba si sa va arat ce am papat bun de Craciun (printre altele): o prajiturica fina, buna si foarte usor de executat.

 Ingrediente:

Blat 1:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
coja rasa de la 1 lamaie

Blat 2:
6 albusuri
200 g zahar pudra
250 g nuca taiata marunt
2 linguri faina

Crema:
6 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
300 g unt

Mod de preparare:

Pregatim primul blat:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare.
La final incorporam usor faina si coaja de lamaie, cu misari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Blatul 2:
Mxam albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea.
Amestecam nuca cu faina si o incorporam usor in spuma de albus.
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Lasam blaturile sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam cacaoa si omogenizam
Punem compozitia pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa.
Dam de pe foc si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Mixam untul pana devine cremos iar apoi adaugam treptat crema de galbenusuri si mixam. Impartim crema in doua parti egale.
Pe un platou asezam primul blat si acoperim cu un strat de crema. Urmeaza blatul cu nuca si restul de crema. Ornam cu aschii de ciocolata sau nuca prajita taiata bucatele.
Taiem prajitura cu un cutit foarte ascutit.

Print Friendly, PDF & Email

26 Responses to “Prajitura Regina Maria

Leave a Reply to Anonim Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *