Tarta cu lamaie si bezea

La ceas de seara, intr-o zi aniversara vin cu o “nebunie” de tarta si o poveste despre iubire :D. Nu-mi plac declaratiile siropoase nici sa le fac, nici sa le primesc. Dar am sa va povestesc cum vad eu iubirea :). Seamana foarte bine cu urmatoare tarta: un strat amarui si crocant, un strat usor acrisor si unul mult prea dulce. Luate separt nu produc nicio placere, dar combinate iti inebunesc papilele gustative. Tot cam asa e si cu iubirea.

Ziceam ca este o zi aniversara? Ei bine, da: astazi aniversam 5 ani frumosi, cu impliniri (piticul nostru Dragos), cu suisuri si coborasuri.
Nu imi doresc sa schimb nimic, vreau doar sa avem sanatate si intelegere ca sa putem aniversa inca multi ani!

Si acum sa trecem la tarta care m-a bantuitde cand am vazut-o la Ileana.


Ingrediente:

Crusta:

300 g biscuiti cu cacao
150 g unt
100 g ciocolata amaruie

Crema:
5 galbenusuri
500 g lapte condensat (1 cutie si jumatate)
250 ml zeama de lamaie

Bezea:
5 albusuri
1 praf de sare
250 g zahar
coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare:

Pentru crusta maruntim biscuitii cu robotul.
Separat topim ciocolata impreuna cu untul apoi o adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam pana capapta un aspect nisipos.

Punem amestecul in tava rotunda cu inel detasabil (26 cm) si tasam cu dosul lingurii sau cu fundul unui pahar. Dam tava la frigider pana preparam crema.
Pentru crema mixam putin galbenusele apoi adaugam laptele condensat si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam usor sucul de lamaie si amestecam cu un tel. Reteta spunea 150 ml zeama de lamaie si 100 ml zeama de lime. Pentru ca nu am gasit lime am folosit 250 ml zeama de lamaie.
Dam deoparte si pregatim bezeaua.
Mixam spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie si mixam pana se dizolva toate cristalele si spuma sta batz.
Scoatem tava din frigider si turnam crema peste crusta.

Deasupra punem bezeaua si cu dosul unei linguri facem denivelari.

Coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Dupa ce s-a copt am lasat sa se raceasca treptat in cuptor, cu usa deschisa.

Asa cum va spuneam, tarta aceasta este o nebunie. Trei gusturi care se imbina perfect.

Print Friendly, PDF & Email

27 Responses to “Tarta cu lamaie si bezea

Leave a Reply to Fab Chef Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *