Rulada cu biscuiti
Chiar daca afara este foarte cald, tot imi este pofta de cate o prajitura. O solutie pentru astfel de situatii este aceasta rulada: se face repede si nu trebuie sa folosesc cuptorul.
1 foaie de napolitana
Crema de biscuiti:
100 g zahar
125 ml apa
150 g biscuiti simpli
Crema de lapte praf:
100 g zahar
100 g unt
3 linguri apa
100 g lapte praf
3 linguri nuca de cocos
Mod de preparare:
Crema de biscuiti:
Biscuitii de macina fin . Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand ajunge la o culoare aurie se adauga apa (grija mare la aburi) si se lasa sa fiarba pana se dizolva tot caramelul. Dam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Amestecam repede pana se omogenizeaza.
Intindem crema pe toata suprafata foii de napolitana.
Crema de lapte praf:
Punem pe foc mic zaharul apa si untul si lasam sa dea cateva clocote, amestecand ca sa se topeasca zaharul.
Dam de pe foc si adaugam laptele praf si nuca de cocos. Amestecam energic pana se omogenizeaza.
Intindem crema de lapte praf peste peste cea de biscuiti, in strat uniform.
Rulam usor foaia de napolitana, pe partea lunga si dam rulada la frigider pana se intareste crema.
Un desert foarte bun si mai ales e foarte bine de pregatit in acest sezon!Pup!
Asa este Rocsi. Pupici!
Ce faina ti-a iesit! :*
Multumesc Miha. O zi faina!
Buna idee! trebuie sa incerc si eu ca tare imi place. Pup
Timea, incearca cu incredere. Mie mi-a placut si gustul si aspectul. Pupici!
Arata tare bine si chiar mi-e pofta de o bucatica . 🙂
Lia te servesc cu drag, ca sa treaca pofta :D. Pup!
tare bine arata!!! o trec la favorite!!!
foaie mare de napolitana ai folosit?
Da, am folosit o foaie mare.
cum se poate rula?eu stiu ca foaia de napolitana se sfarama toata….
Napolitana se va rula usor datorita cremelor fierbinti.