Rulada aperitiv cu crema de gulas
Va propun astazi o rulada, delicioasa care se potriveste perfect pe o masa festiva. Mi-a placut mult blatul pufos, care s-a rulat fara nicio problema.
Blat:
6 oua
6 linguri ulei
3 linguri smantana
6 linguri faina
3 lingurite praf de copt
2 lingurite crema de gulas dulce
sare
Umplutura:
1 conserva de ton in ulei
200 g crema de branza
3 linguri smantana
1 ceapa
marar tocat
sare, piper
Mod de preparare:
Pentru blat mixam galbenusurile apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza. Adaugam sarea si crema gulas iar apoi smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam in compozitie.
Separat batem albusurile cu un praf de sare. Spuma de albus o adaugam in compozitie si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava de aragaz (30×34 cm)tapetata cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit, 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca.
Scoatem blatul copt din tava, desprindem usor hartia de copt si rulam usor blatul.
Separat pregatim umplutura. Amestecam crema de branza cu smantana apoi adaugam ceapa taiata marunt si tonul scurs de ulei si maruntit. La final adaugam mararul si potrivim de sare apoi amestecam pana se omogenizeaza.
Intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului aaoi rulam cu grija.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.
Ma bucur ca ti-a placut si a avut succes! Pup!
Multumesc Sara. Pup!
Ce frumos arata!
Multumesc Timi!
Ce interesanta reteta…dar arata grozav de bine! Pupici
Multumesc Paula. A fost de efect pe masa festiva. Pup!
Tare fain arata! Am si eu crema din asta..
Multumesc Simona. Pupici!
nice article,,,thanks for share!
keep posting and happy blogging!!
Thank you for your visit.
Buna seara! faina reteta, as dori sa o pregatesc si eu insa nu am aceasta crema la tub….ce ma sfatuiti? cu ce o pot inlocui? Multumesc frumos! imi doresc tare mult sa vedeti comentariul meu si sa-mi raspundeti daca se poate!
Ma bucur ca iti place reteta. Crema gulas poate fi inlocuita cu pasta de tomate, sau se poate face chiar fara. In cazul acesta aluatul va avea alta culoare, dar gustul nu se schimba foarte mult. Spor! Te astept cu impresii.