Prajitura frantuzeasca

Bine v-am regasit dupa o pauza in care am tratat o viroza urata. Dar acum, cu forte proaspete v-am adus o prajitura delicioasa cu crema de vanilie si cocos. 

 



Ingrediente Prajitura frantuzeasca:

Foi de cacao:
300 g faina
150 g zahar
150 g unt
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
200 ml smantana

Umplutura:
6 albusuri
250 g zahar
1 praf de sare
150 g nuca de cocos
visine

Crema:
6 galbenusuri
250 g zahar
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
250 g unt 82% grasime

Mod de preparare:

Incepem cu pragatirea foilor de cacao. Mixam zaharul cu untul pana devine spumos apoi adaugam smantana iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Framantam pana cand se incorporeaza iar apoi acoperim aluatul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru 2 ore.
Dupa ce a stat la frigider impartim aluatul in doua parti egale si intindem doua foi pe masa infainata bine.
Asezam una din foi in tava dreptunghiulara (25*35cm) tapetata cu hartie de copt.
Pregatim umplutura mixand albusurile cu un praf de sare pana devine spuma tare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand se topeste. La final adaugam nuca de cocos si amestecam usor pana cand se incorporeaza.
Intindem umplutura peste foaia din tava iar adesupra asezam visinele scurse bine.
Intindem si a doua foaie de cacao si o asezam in tava, peste umplutura apoi o intepam cu furculita, din loc in loc.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pentru 20-30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si se topeste zaharul. Adaugam apoi praful de budinca iar la final laptele fierbinte. Mixam pana se omogenizeaza. Punem ctatita pe foc mic si amestecam pana cand se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim cu folie alimentara direct pe suprafata budincii. Lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam pana cand devine spuma apoi adaugam treptat budinca racita.

Pe un platou asezam blatul apoi intindem crema de vanilie si nivelam. Ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru 2 ore.
Portionam cu un cutit bine ascutit trecut prin apa calda.

 

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

2 Responses to “Prajitura frantuzeasca

Leave a Reply to Mirela Goleanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *