Turta dulce
- 250 g zahar brut SanoVita
- 600 g faina
- 125 g unt
- 3 oua
- 5 linguri miere calduta
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita cuisoare macinate
- In plus avem nevoie de: 1 galbenus desfacut in 2 linguri de lapte (pentru uns), samburi de migdale (pentru decorat)
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator amestecam faina cernuta impreuna cu restul ingredientelor uscate. Adaugam apoi mierea calduta, ouale si untul topit, dar nu ferbinte. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie se mai adauga faina, pana cand aluatul capata consistenta dorita.
Rupem o bucata de aluat pe care o intindem in foaie nu prea subtire, pe masa infaiata. Decupam aluatul cu formele dorite apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem turta dulce cu galbenusul desfacut in doua linguri de lapte. Ornam cu samburi de migdale, apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit (180 °C) pana cand incepe sa se rumeneasca usor.
Turta dulce poate fi ornata si in alt mod. In acest caz nu o mai ungeti cu galbenus, iar dupa ce se racescte o puteti orna dupa preferinte.
Mmm, ce bună! Pup ajutoarele hărnicuțe! 🥰
Pupici și de la noi😘