Prajitura Victoria

Bine v-am gasit in noul an! Sper sa fie un an bun, cu sanatate si bucurii si sa putem duce la bun sfarsit tot ce ne-am propus.

Dupa atatea sarbatori toti suntem satui de mancare si prajituri, dar eu totusi indraznesc sa vin cu o prajitura delicioasa. Cum la  noi in familie sarbatorile tin pana la sfarsitul lunii ianuarie, din cauza celor nascuti in acesta luna, o prajitura in plus nu strica.  Combinatia de nuca, cocos si crema de vanilie este perfecta, asa ca a devenit foarte repede una din preferatele copiilor. Asa cum ii spune si numele, prajitura a fost o victorie. Ce altceva sa-ti doresti?

Ingrediente:

Blat cu nuca:

Bezea cu nuci:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 150 g nuci prajite si taiate grosier
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt 82% grasime

In plus avem nevoie de :

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • bomboane pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blaturile de nuca mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma iar apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Peste spuma adaugam galbenusurile amestecate si le incorporam usor.  Amestecam nuca macinata cu faina si nuca de cocos si o adaugam peste compozitia de oua, incorporand-o usor.

Impartim compozitia in doua parti egale si o turnam in doua tavi dreptunghiulare (25 x 35 cm) tapetate cu hartie de copt. Coacem doua blaturi, in cuptorul preancalzit, la 160°C  pana cand se rumenesc usor deasupra (~20 minute).

Pregatim apoi bezeaua de nuca. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare apoi daugam treptat zaharul pudra si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu nuca taiata si o adaugam peste bezea. Incorporam usor, cu miscari de jos in sus.

Coacem bezeaua in tava dreptunghiulara (25 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preancalzit, la 160 °C, timp de 35 de minute.

Lasam sa se raceasca apoi indepartam hartia de copt.

Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi praful de budinca si amestecam bine. Turnal apoi laptele treptat si mixam.

Punem compozitia pe foc mic (eu am folosit o oala cu pereti dublii) si amestecam continuu pana cand se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim cu folie alimentara chiar pe suprafata cremei. Lasam sa se raceasca.

Untul il mixam bine . Acesta trebuie sa fie la temperatura camerei. Adaugam apoi treptat crema de galbenusuri si mixam pana cand rezulta o crema fina.

Pe un platou asezam un blat cu nuci peste care vom intinde jumatate din crema de vanilie. Acoperim cu bezeaua cu nuca si intindem cealalta jumatate de crema. Acoperim cu al doilea blat.

Deasupra punem frisca batuta impreuna cu cele doua linguri de zahar pudra. Nivelam si dam prajitura la frigider pentru cel putin doua ore. Inainte de servire ornam dupa preferinte apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

2 Responses to “Prajitura Victoria

  • Minunata ! 🙂 Ca de obicei .
    Cand ajung in Sb iti scriu ca sa ne vedem 🙂

    • Anca Mihaela Draghici
      22 hours ago

      Multumesc Mirela pentru aprecieri si inspiratie. Chiar astept sa dai un semn cand ajungi la Sibiu. Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *