Chec cu cacao si pere

Temperatura de afara ne spune ca a venit toamna, dar la fel o fac si aromele din casa. Ce poate fi mai bun, langa ceasca de cafea decat un chec aromat cu cacao si pere. Unde mai punem ca se prepara foarte usor :).

Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 70 g amidon de porumb
  • 150 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml rom
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 pere

Mod de prepapare:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu praful de sare.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale, pana cand devin crema. Adaugam apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt.

Cacaoa o dizolvam in rom iar apoi adaugam smantana pentru frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam amestecul peste celelalte ingrediente si mixam.

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu miscari de jos in sus, pana cand se incorporeaza.

Fructele le curatam de coaja si seminte si le taiem in bucatele mici. Le adaugam in aluat si amestecam usor.

Turnam aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor.

Coacem checul in cuptorul preancalzit, la 160 °C, functia cu ventilatie, timp de 45-50 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

Scoatem checul pe un gratar de bucatarie si il lasam sa se raceasca complet.

Inainte de servire pudram cu zahar sau glazuram cu ciocolata.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *