Tort Ecler

Cine nu iubeste eclerele? La noi in familie sunt foarte indragite, asa ca acest tort a fost fix pe gustul nostru. Daca va place crema de vanilie, atunci va recomand sa incercati acest tort. Nu o sa regretati.

Ingrediente:

Pentru baza tortului si cojile de eclere:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 7 oua

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 150 g unt

Crema:

  • 300 g crema de branza
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 200 g iaurt grecesc
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina

Glazura de ciocolata:

  • 75 g ciocolata neagra
  • 75 ml smatana pentru frisca

Mod de preparare:

Incepem cu prepararea bazei tortului si a cojilor pentru eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul,uleiul, sarea si zaharul. Cand incepe sa clocoteasca adaugam faina, toata odata si amestecam energic, pana cand aluatul se desprinde de fundul vasului. Dam deoparte si lasam putin sa se racoreasca. Adaugam apoi ouale, mixand dupa fiecare, pana cand se incorporeaza.

Pentru baza tortului spritam aluatul circular, pe fundul tavii cu inel detasabil 9diametru 26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 15 minute la foc mare, apoi reducem focul si mai coacem inca 10 minute.

Restul aluatului il spritam in rozete, pe tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la fel ca si baza tortului.

Pentru crema de vanilie (cu care vom umple eclerele) mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana cand se albesc iar apoi adaugam amidonul si mixam pana cand se incorporeaza.

Adaugam laptele, in fir subtire si amestecam usor. Despicam pastaia de vanilie si adaugam semnintele in crema. Punem vasul pe foc mic, sau pe baie de abur si fierbem crema pana cand se ingroasa. Amestecam continuu.

Dam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam pana cand se omogenizeaza.

Punem folie alimentara direct pe suprafata cremei si o lasam la racit.

Cojile de eclere le umplem cu crema racita.

Ne ocupam apoi de crema cu lapte condensat. Punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece.

Separat mixam smantana pentru frisca pana cand devine spumoasa. Laptele condensat il mixam impreuna cu crema de branza si iaurtul apoi adaugam frisca batuta si amestecam usor.

Gelatina hidratata o dixolvam pe foc mic, avand grija sa nu fiarba. Peste gelatina lichida adaugam 4-5 linguri de crema si amestecam dupa fiecare. Turnam apoi gelatina peste restul de crema si amestecam usor, pana cand se omogenizeaza.

Pe un platou asezam baza pentru tort iar in jurul ei montam un inel. Turnam jumatate din crema cu lapte condensat si nivelam. Asezam peste crema eclere umplute cu crema de vanilie si acoperim cu restul de crema cu lapte condensat.

Dam tortul la frigider pentru cateva ore, sau peste noapte.

A doua zi pregatim glazura de ciocolata. Punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca si amestecam pana nad se topeste ciocolata. Daca doriti o glazura mai subtire puteti sa mia adaugati smantana pentru frisca.

Scoatem inelul din jurul tortului. Asezam eclere cu crema de vailie pe suprafata tortului si ornam cu glazura de ciocolata.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *