Waffe cu vanilie
Weekendurile le incepem cu un mic dejun in familie. Ce poate sa fie mai frumos decat o masa luata impreuna cu cei dragi. Astfel a devenit un obicei ca duminica sa ne rasfatam cu waffe. Se prepara foarte repede si fiecare le poate manca cu topppingul preferat. Reteta este foarte simpla si poate fi preparata impreuna cu cei mici.
Ingrediente:
- 375 g faina
- 3 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura extract de vanilie
- 5 oua separate
- 125 g unt topit
- 500 ml lapte
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un bol si adaugam praful de copt si zaharul. Adaugam untul topit si galbenusurile. Incepem sa amestecam si adaugam treptat laptele. Amestecam pana cand obtinem o compozitie fara cocoloase.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam spuma de albus peste compozitie si incorporam usor.
Incingem aparatul pentru waffe si punem din compozitie cu un polonic. Lasam sa se rumeneasca apoi scoatem waffele pe o farfurie si continuam prajirea.
Le putem servi cu miere, fructe, nutella sau orice altceva va place




Previous Post
Next Post