Panini all’olio
Mi-au placut foarte mult aceste painici. Foarte gustoase si destul de usor de realizat. Reteta o am de pe blogul Laurei Adamache (vezi aici)
Ingrediente:
600 g faina
315 g apa calduta
7 g drojdie uscata
1 galbenus mic
5 g unt
40 g ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
315 g apa calduta
7 g drojdie uscata
1 galbenus mic
5 g unt
40 g ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute.
Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana.
Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana.
Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in 16 parti. Se formeaza chifle, sau se da orice alta forma doriti.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa sa se odihneasca 45 minute, dupa care se ung cu ulei de masline si se presara cu seminte.
Se pune o craticioara cu apa pe fundul cuptorului si se preancalzeste cuptorul la 220 de grade.
Dupa ce s-a incalzit cuptorul, se scoate craticioara si se baga chiflele. Se coc 10 minute la 220 de grade si inca 10 minute la 180 de grade.
Si asa arata o sectiune calda si pufoasa.