Tarta cu mere si miere
Ingrediente:
1 ou
50 g zahar
2 linguri ulei
150 g smantana
200 g faina
1 lingurita praf de copt
500 g mere
250 ml lapte
2 linguri miere
2 lingurite scortisoara
2 linguri faina
25 g unt
samburi de nuca
Mod de preparare:
Mixam oul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare.
Adaugam apoi uleiul si smantana si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Punem aluatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem pe jumatate. Crestam merele pe partea rotunda, dar fara a ajunge pana jos.
Asezam merele in tava, peste aluat, cu partea crestata in sus.
Pentru topping punem laptele pe foc impreuna cu mierea si scortisoara. Lasam sa se incalzeasca. Adaugam apoi faina si untul moale si amestecam bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dam de pe foc si turnam peste merele din tava.
Deasupra punem nuca rupta bucatele.
Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca iar apoi portionam.
Superba si cred ca are o aroma delicioasa!
Multumesc mult. Este o aroma potrivita iarna. Sper sa nu aduc iarna inapoi cu tarta mea :)))
cum sa ma opresc din salivat? super si prezentarea!!!
Adina grija mare sa nu inunzi vecinii :))). Pup!
tare bine arata!!!!!
Dana multumesc mult. Pupici!
Eu as avea o intrebare. Amestecul de lapte cu faina trebuies pus fierbinte peste mere si aluat?
Amestecul se pune cald peste mere iar apoi se da la cuptor. O zi frumoasa!
Asa. Nu mi-a iesit dar nu ma dau batuta. Blatul s-a copt, dar amestecul acela cu faina, lapte, unt a ramas ca un blat necopt.
Multumim pentru reteta.
Amestecul nu se va coace ca un blat. Va fi mai mult ca o crema care umple spatiul dintre mere.
A, am inteles. Inseamna ca e ok cum a iesit. Am si tinut-o vreo 50 minute in cuptor ca-mi imaginam ca se transforma la un moment dat amestecul. Azi o fac iar.
Spor la copt.