Caramel Cheesecake

Zilele trecute Miha a postat aceasta reteta pe blog. Pana aici toate bune si frumoase, ca doar Miha tot posteaza bunatati :). Doar ca de data asta nu mi-am putut lua gandul de la aceasta bunatate. Azi am avut timp de bucatarit (zilele trecute am mutat mobila :((. Ma rog, nu am mutat-o eu, dar tot am avut de lucru ). Eu am facut tarta in tava cu diametrul de 26 cm. Daca o faceam in tava mai mica cred ca arata mai frumos, stratul de caramel ar fi fost mai gros. Dar nu conteaza, rezultatul a fost pe masura asteptarilor: foarte bun.
In concluzie va recomand aceasta tarta foarte buna si destul de usor de facut.
Si sa trecem la treaba, ca m-am lungit cu vorba :)))

Ingrediente:

Blat:
200 g biscuiti
25 g cacao
100 g unt


Crema de branza:
450 g branza de vaci cremoasa
100 ml frisca lichida
3 oua
150 g zahar
esenta de rom

Topping de caramel:
150 g zahar
50 g unt
100 ml frisca

Mod de preparare:

Pentru blat macinam biscuitii in robot. Punem pesmetul rezultat intr-un castron si il amestecam cu cacao. Turnam deasupra untul topit si amestecam pana se omogenizeaza.

Va rezulta un aluat sfaramicios, asemanator nisipului umed.

Punem compozitia in tava cu inel detasabil (24 cm diametru). Eu am folosit tava de 26 cm, dar cum am mai spus, era mai bine o tava mai mica. Repartizam compozitia pe toata suprafata tavii si apoi o tasam cu fundul unui pahar.
Pentru crema de branza punem toate ingredientele intr-un castron inalt si mixam cu stick blenderul, pana devine o compozitie omogena.

Turnam crema peste blatul de biscuiti.

Punem tava in alta tava mai mare, in care punem apa pana la jumatate.
Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.
Stingem foscul si lasam tarta in cuptor sa se racoreasca. Intre timp pregatim toppingul.
Caramelizam zaharul pana devine auriu. Adaugam frisca lichida si amestecam pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrosase. Atunci adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc, amestecand continuu, pana capatat consistenta unei smantani.
Dam de pe foc si lasam la racit.
Cand s-a racit caramelul il intindem pe toata suprafata tartei si dam la frigider pentru cateva ore. Vor fi cateva ore lungi, dar trec si asteptarea merita :))).

Print Friendly, PDF & Email

19 Responses to “Caramel Cheesecake

  • Bravo!!!Arata foarte bine!!
    Si mie mi-a placut desertul asta si toata treaba asta de la caramelul ala ce curge:))
    Am zis c-o fac si eu, vad eu cand oi avea timp.
    Zi-mi te rog, la tine de ce nu curge caramelul?
    Hai ca acu' incep cu intrebarile.:D

  • Foaaarte frumos ti-a iesit. De bun stiu ca e bun :)) si daca ti-a placut si tie nu pot decat sa ma bucur.
    Vad ca tie caramelul ti-a iesit mai tare, al meu l-am lasat mai moale, numai bun de curs si de lins degetele. :))))

  • Yummmi, ce bine arata!!!

  • Multumesc Gaby. Nu curge caramelul pentru ca l-am facut mai tare (neintentionat). Am folosit tava mai mare si astfel stratul de caramel a fost mai subtire :).
    Gaseste-ti timp sa o faci, ca merita :)))
    Te pup!

  • Miha multumesc. Tare bun a fost. Data viitoare voi face si eu caramelul mai subtire si voi folosi tava mai mica (cea in forma de inima mi s-a parut a fi prea mica, dar m-am inselat). Pupici!

  • Danutza multumesc mult.

  • Foarte bine arata. Imi place caramelul, imi place crema de branza, combinatia nu poate fi decat delicioasa.

  • Multumesc Cristina. Este delicioasa :). Pupici!

  • arata f.bine!am s-o incerc si eu…mi-ai facut pofta…
    mersi!!!

  • Anonim si eu iti multumesc. Sper sa-ti placa. Te astept cu impresii. O zi buna!

  • Imi place cum arata si ce contine 🙂 Cred ca e foarte bun 😛

  • Mire a fost foarte bun. Merita incercat. Pupici si o zi buna!

  • Hai sa-ti zic una buna:)))
    Am faxcut eu un calcul si mi s-a parut prea scump:))), am zis ca branza aia o fac cu smantana si mamaliga :)))), dar in schimb mi-am facut caramelul, nu dupa reteta asta, dar mi-am facut pofta:))) ca prajitura stiu cum e 😀

  • Ce fata desteapta :)). Esti si satula si cu pofta satisfacuta :))). Pupici!

  • Imi place foarte mult prajitura asta,eu o fac in varianta la rece mai ales acum vara(caci nu suport sa aprind cuptorul si sa-ncalzesc bucataria..)si stiu ca-i foarte buna!Azi am descoperit blogul tau si am vazut ca-i pe gustul meu.De fapt si eu sant un fan"Miha" deci ne potrivim.Complimenti pentru blog!!!
    Pe curand!!!

  • Multumesc mult pentru vizita. Ma bucur mult ca iti place blogul meu. Te mai astept cu drag. Pupici!

  • Iubesc caramelul!!! Stiu ca Miha e "vinovata" pentru bunatatea asta, dar acum tu ai dublat vina 🙂 Apoi cate tot vreau sa incerc…si prolema e ca de fiecare data cand merg la sala zic ca nu imi mai trebuie praji…pana ies :))

  • CEAU ANCUTA.SUNT ANCUTA SI MI SE PARE FOARTE INTERESANTA ACEASTA RETETA SI VREAU SA O INCERC NEAPARAT DAR INAINTE DE DOATE AS AVEA O INTREBARE:AMBELE TAVI SE INTRODUC LA CUPTOR,SI CEA IN CARE EVEM PRAJITURA SI SEA CU APA??? MS PT AJUTOR

    • Tava cu prajitura se aseaza in alta tava mai mare, in care se pune apa pana la jumatate si apoi le bagi la cuptor (asa una in alta :D)
      Sper sa-ti placa.

Leave a Reply to Miha Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *