Papricas de pui cu galuste

Acesta este o mancare foarte apreciata la noi in casa si am constatat ca nu impartasisem reteta cu voi. Este o mancare foarte simpla si gustoasa, care imi aduce aminte de copilarie.


Ingrediente:

carne de pui ( eu am folosit 4 aripioare)
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei verde
boia
cimbru
2 rosii mari de gradina (se poate inlocui cu bulion)
1 frunza de dafin
sare, piper
patrunjel verde tocat

Pentru galuste:
2 oua
5-6 linguri de faina linguri faina
2 lingurite apa
1 lingurita ulei de masline

Mod de preparare:
 

Taiem ceapa marunt si o punem la sotat in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Adaugam apoi ardeii taiati cubulete si carnea spalata si taiata bucati si boiaua. Lasam putin pe foc, atat cat sa isi  schimbe putin culoarea apoi adaugam 1 cana de apa si rosiile taiate cubulete. Adaugam o frunza de dafin si lasam sa fiarba. Cand este carnea aproape fiarta adaugam cimbrul si ne ocupam de pregatirea galustelor.

Batem ouale cu sare si piper si se adaugam apa si uleiul. Amestecam
si adaugam faina. Amesteca bine pana se omogenizeaza si nu mai sunt cocoloase..

Luam galustele cu lingura si le punem in oala. Lasam sa fiarba pana sunt galustele moi. Daca este nevoie mai adaugam apa.

Potrivim de sare si piper iar iainte sa stingem focul adaugam patrunjel verde tocat.

Se serveste cald cu salata sau muraturi.

Print Friendly, PDF & Email

23 Responses to “Papricas de pui cu galuste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *