Placinta cu spanac

Aceasta placinta este pentru cei care nu prea iubesc spanacul. Va asigur ca in aceasta combinatie veti incanta si pe cei mai mofturosi 😉

 



Ingrediente:

Aluat:
375 g faina
240 g unt
2 lingurite sare
piper
chimen
1 ou
2 linguri ulei de masline

Umplutura:
500 g spanac
200 g branza framantata
1 lingura smantana
1 ou
sare, piper
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o mana de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora.
Sursa acestui aluat, pe care vi-l recomand cu drag si pentru alte tarte, este Ruxy.

Intre timp pregatim umplutura.Spalam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. curgem apa si tocam spanacul marunt.
Intr-o tigaie calim putin ceapa si usturoiul taiate marunt. Adaugam apoi spanacul si lasam cateva minute.
Dam de pe foc si lasam la racit.
Amestecam bine oul cu smantana si branza si le adaugam peste spanac. Amestecam pana se omogenizeaza si condimentam cu sare si piper.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 bucati nu chiar egale. Intindem bucata mai mare de aluat si o punem in tava unsa cu unt. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.
Punem umplutura si nivelam.
Intindem si celalata bucata de aluat si acoperim placinta. Taiem surplusul de aluat si apasam putin cu degetul pentru a lipi marginile placintei.
Din surplusul de aluat am facut diverse ornamente pe care le-am pus deasupra placintei.

Ungem placinta cu ou batut si o dam la cuptor, la foc potrivit  pana se rumeneste frumos deasupra.
Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca inainte de a o taia. Este la fel de buna si rece, daca nu chiar mai buna :).

Print Friendly, PDF & Email

6 Responses to “Placinta cu spanac

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *