Tarta cu mere si crumble (de post)

Bine v-am regasit dragii mei. Am revenit dupa o binemeritata pauza (a se citi concediu). Cu forte proaspete va aduc un desert de post, delicios. Chiar daca nu prea am facut multe prajituri de post, aceasta tarta mi-a placut foarte mult. Cei care nu tin post pot inlocui margarina cu unt.


Ingrediente:

Aluat:
250 g faina
75 g zahar
1 lingurita praf de copt
1 zahar vanilat
3 linguri apa
130 g margarina

Umplutura:
1 kg mere
4 linguri zahar
1 lingurita scortisoara

Crumble:
150 g zahar
150 g faina
100 g margarina
1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana  cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca.
 Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider timp de 20 de minute.
Cat timp sta aluatul la figider ne ocupam de crumble. Punem toate ingredientele intr-un vas si le framantam bine. Va rezulta un amestec sfaramicios.

In tava de tarta unsa cu margarina intindem aluatul scos de la frigider ridicandu-l si putin pe marginea tavii. Presaram putin gris pe toata suprafata aluatului apoi punem umplutura de mere si nivelam.
Deasupra presaram crumble-ul si dam la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava iar apoi presaram zahar pudra si putem felia.

Print Friendly, PDF & Email

8 Responses to “Tarta cu mere si crumble (de post)

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *