Chiftele de Königsberg (Königsberger Klopse)
Pentru chiftele:
500 g carne tocata amestec
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 ou
1 lingura pesmet
1 lingurita mustar
sare, piper
nucsoara
1 frunza de dafin
4-5 boabe de piper
1 litru supa de carne
Pentru sos:
40 g unt
3 linguri faina
600 ml supa de carne
200 ml smatana
50 ml vin alb
zeama de la 1 lamaie
1 lingura capere
sare, piper
patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea chiftelelor. Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, pesmetul, oul si mustarul. Adaugam sare, piper si nucsoara si amestecam bine. Formam apoi chiftelute rotunde.
Fierbem chiftelele in supa de carne in care am adaugat frunza de dafin si boabele de piper. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata apoi le scoatem intr-un castron.
Intre timp pregatim sosul:
Topim untul iar apoi adaugam faina si amestecam energic, ca sa nu se arda. Dam de pe foc si adaugam supa de carne si vinul amestecand continuu, pentru a nu se face cocoloase.
Punem din nou pe foc si adaugam smantana iar apoi zeama de lamaie si caperele si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam chiftelele in sos si potrivim de sare. Lasam sa mai fiarba cateva minute. Sosul trebuie sa fie grosut.
La final adaugam patrunjel verde tocat si servim calde alaturi de cartofi natur.
Vai la asa bunatate nu poti rezista fara sa gusti macar!Bravo!o zi placuta!
Multumesc scumpa! Pupici!
Imi place f mult atat modul de preparare a chiftelelor cat si sosul alb…salvat! 🙂
Pupici
Angela sper sa-ti placa. Pup!
Ce bine arata Ancutzo!!!! Ma primesti si pe mine la masa?
Timea crezi ca e prea tarziu pentru o portie? 😉
WooooW!!!Una din mancarurile mele preferate care la tine arata excelent!
p.s. eu nu fac acceasta reteta,il las intodeauna pe sot 🙂
Imi plac foarte mult retetele tale
Multumesc. Ma bucur ca iti plac retetele. O zi frumoasa iti doresc!
Daca nu am vin si capere s-ar putea prepara aceasta reteta?
Magdalena, poti face sosul si fara vin si capete, dar isi va pierde din savoare. Spor la gătit si un an nou cu sănătate!