Pizza cu ciuperci si bacon


Ingrediente:

Blat:
300 g faina
1 plic drojdie uscata
150 ml apa
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita sare
1 praf de zahar

Sos:
5 linguri bulion
3 catei de usturoi
cimbru
oregano
sare, piper

Topping:
2 borcane ciuperci
5-6 felii bacon
100 g cascaval
cateva masline

Mod de preparare

Pentru blat cernem faina intr-un caston si adaugam pe rand drojdia, apa calduta, uleiul, sarea si zaharul.

Framantam un aluat nelipicios si elastic.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald, 45 de minute.

Dupa ce a dospit intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei. Eu am folosit tava de la aragaz.
Pentru sos amestecam bulionul cu usturoiul pisat si condimentele si il intindem uniform pe blat.
Scurgem ciupercile si le punem pe blat.
Radem deasupra cascaval, pe razatoarea cu ochiuri mari si asezam cateva felii de bacon si cateva masline.

Dam la cuptor la foc potrivit 15-20 de minute, pana se topeste cascavalul si baconul se rumeneste frumos.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *