Pizza cu ciuperci si ou
…cu blat subtire si crocant, cum imi place mie 🙂
Ingrediente:
Blat:
1/2 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1/4 cana lapte cald
1/4 cana apa calda
1 lingura ulei de masline
2 cani faina
Sos:
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
50 ml suc de rosii
cimbru
oregano
sare, piper
Topping:
2 borcane ciuperci
cateva felii salam uscat
2 oua
150 g cascaval
Mod de preparare:
Intr-un castron punem drojdia, zaharul si sarea. Adaugam laptele si apa si lasam sa stea 2 minute.
Adaugam apoi uleiul si amestecam.
Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina.
Impartim aluatul in doua si il intindem in tava unsa cu ulei. Eu am facut o singura pizza mai mare, in tava de aragaz.
Lasam sa stea 10 minute in tava.
Intre timp pregatim sosul. Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei de masline iar apoi adaugam usturoiul maiatmarunt. Stingem cu sucul de rosii si adaugam condimentele. Lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.
Intindem sosul peste blat iar apoi punem ciupercile taiate felii.
Radem cascaval deasupra si aranjam feliile de salam uscat.
Dam la cuptor, la foc potrivit 10-15 minute.
Scoatem tava din cuptor si spargem un ou in mijloc. Pentru ca a fost o pizza mai mare am pus doua oua :).
Mai dam la cuptor cateva minute, pana se incheaga oul. Eu m lasat-o putin cam mult, dar deh, asa-i cu copii :))).
Scoatem din cuptor, portionam si servim calda cu sos pentru pizza.