Urzici scazute si oua ochiuri

Ingrediente:

1 castron urzici proaspete (nu le-am cantarit)
1 ceapa
2 linguri ulei
2 linguri apa
200 ml smantana pentru gatit sau smantana desfacuta cu putin lapte
6 catei de usturoi
sare, piper
oua (in functie de preferinte)

Mod de preparare:

 Curatam urzicile si le spalam bine in mai multe ape. Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste adaugam urzicile si lasam sa fiarba pana devin moi. Le scurgem apoi bine de apa si le tocam marunt.
Curatam ceapa si o taiem marunt. Incingem uleiul si apa si adaugam ceapa.

Sotam putin iar apoi adaugam urzicile tocate marunt.

Amestecam si adaugam smantana. Lasam sa fiarba 5-10 minute, pana scade putin. Potrivim de sare si piper.

Adaugam usturoiul pisat si stingem focul.

Servim calde cu oua ochiuri.

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “Urzici scazute si oua ochiuri

  • Pacuretu Teodora
    12 years ago

    Minunate retete.

    Va multumim pentru ele

  • Ma bucur mult ca va plac retetele mele. Va mai astept.
    O zi frumoasa!

  • Adevărată rețetă !! Sper să-mi iasă cu smântâna pe care nu am folosit-o până acum !! Dar rețeta de mămăligă nu o ai….sau mâncăm cu pâine !? Glumesc evident……se pot servi și cu cozonac, nu ?

    • Anca Mihaela Draghici
      4 years ago

      Laurentiu, ma bucur ca iti place retea mea. Reteta de mamaliga nu am (am trisat cand m-am maritat) :)))
      La noi se mananca cu paine, dar nu vad de ce nu ar merge si cu cozonac :)) Gusturile nu se discuta.

      Te mai astept sa incerci si alte retete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *