Cornulete fragede cu osanza

Bine v-am regasit dragii mei! Am revenit cu forte proaspete din concediu si  m-am gandit sa va aduc niste cornulete fragede, care se topesc in gura.


Ingrediente:

125 g osanza cruda
4 galbenusuri
100 ml iaurt
esenta de vanilie
1 praf de sare
250-270 g faina
umplutura dupa gust: rahat, gem de prune amestecat cu nuca macinata etc
zahar pudra (pentru tavalit)

Mod de preparare:

Intr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza.  Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute.

Adaugam cateva linguri de faina si mixam pana se incorporeaza apoi adaugam treptat toata faina si framantam repede un aluat nelipicios. Nu trebuie insistat prea mult, pentru ca cornuletele sa ramana fragede.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 de minute.
Aluatul racit il intindem in foaie subtire pe care apoi o taiem patratele nu prea mari.

Asezam umplutura dorita pe fiecare patratel si apoi rulam incepand din colt. Pentru umplutura eu am folosit rahat si gem de prune in care am adaugat nuca macinata.

Cornuletele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc usor (20-25 de minute).

Cornuletele inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Sunt foarte fragede si dispar cat ai clipi :).

Sursa

15 Responses to “Cornulete fragede cu osanza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *