Clatite cu mere si caramel
Aluat:
2 oua
1 praf de sare
2 linguri zahar
125 g faina
125 ml lapte
125 ml apa minerala
1 lingura ulei
1,2 lingurita praf de copt
2-3 mere potrivite
Umplutura:
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara macinata
Caramel:
100 g zahar
35 g unt
75 g smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Pentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul.
Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat.
La final adaugam merele curatate si date pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam pana se omogenizeaza.
In tigaia incinsa punem cate un polonic din compozitie si coacem pe ambele parti cateva minute.
Pentru umplutura amestecam zaharul cu scortisoara si presaram pe fiecare clatita, apoi le rulam.
Pregatim si caramelul. Intr-o cratita topim zaharul pana cand devine auriu apoi dam deoparte, adaugam untul si amestecam. Turnam smantana in fir subtire si amestecam pana se omogenizeaza. Punem apoi pe foc si fierbem pana cand incepe sa se ingroase. Dam de pe foc si lasam putin sa se racoreasca.
Servim clatitele scaldate in caramel :).
Mmmm…mere si caramel! Delicios 🙂
Multumesc Diana. Pupici!
uite, din astea n-am incercat…deci, se impun!
Merita incercate ;). Pup!
Iooooi, ce pofta mi-ai facut de la prima ora!!!!
E lasa Maria, ca si eu am salivat la bunatatile facute de tine . Pupici!
Mere cu caramel un deliciu a iesit!
Multumesc Rocsi. Pup!
Am simtit aroma caramelului si am venit si eu la o portie 🙂
Brandusa, a ajuns aroma pana la tine? 🙂 O saptamana frumoasa!