Rulada aperitiv cu sunca

Dilema cea mai mare a maimicilor este: ce mai punem in pachetelul pentru scoala. De data aceasta mi-a venit in ajutor sunca Sissi. Dar pentru ca nu am vrut sa fie doar un alt sandwich cu sunca, m-am gandit sa pregatesc o rulada delicioasa. Scolarul meu a fost foarte incantat. Eu va recomand sa o incercati.

Ingrediente (pentru doua rulade):

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 150 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml lapte

Umplutura:

  • 8 felii sunca de curcan Sissi
  • 25 g cascaval
  • 1 borcan ciuperci feliate
  • gogosar murat
  • 4 linguri ketchup de casa

In plus avem nevoie de:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • mix de 4 seminte

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut. Acoperim si lasam 10 minute pana se activeaza.

Separat cernem faina si adaugam sarea pe margini. Facem o gropita in mijlocul fainii unde adaugam drojdia activata, pul batut si incepem sa framantam. Adaugam apoi laptele caldut iar la finala daugam untul topit si racit.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim bolul cu folie alimentara si il lasam la dospit timp de ~45 de minute (pana cand isi dubleaza volumul).

Dupa ce a dospit, rasturnam aluatul pe masa de lucru usor infainata si il impartim in doua parti egale.

Intindem o bucata de aluat in forma dereptunghiulara si o ungem cu doua linguri de ketchup de casa. Presaram un sfert din cantitatea de cascaval ras apoi punem catru felii de sunca de curcan. Peste sunca punem jumatate din cantitatea de ciuperci feliate si fasiute de gogosar murat. Presaram inca un sfert din cantitatea de cascaval ras. Rulam aluatul, avand grija sa strangem bine capetele.

Asezam rulada in tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu cealalta parte de aluat. Vor rezulta doua rulade.

Lasam ruladele sa stea in tava timp de 15 minute, apoi le ungem cu galbenus desfacut in doua linguri de lapte si presaram seminte.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit (180 °C) timp de 45 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca, apoi putem portiona.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Inspiratia

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *