Prajitura cu mere si scortisoara
Astazi v-am adus o prajitura simpla, cu aroma de toamna, numai buna de savurat langa o cafea.
250 g unt
250 g zahar
5 oua
1 lingurita extract de vanilie
250 g faina
1 praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
1 kg mere
zahar pudra (pentru ornat)
Mod de preparare:
Mixam untul pana devine spumos apoi adaugam ouale, zaharul si extractul de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si scortisoara iar apoi o incorporam in compozitie.
Merele le curatam si le taiem cubulete mici apoi le adaugam in aluat si amestecam usor.
Intindem aluatul in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelam cu dosul unei linguri.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~35 minute).
Lasam prajitura sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.
Simpla si delicioasa!
Multumesc Paula. Pupici!
Facem schimb de praji, ca am adus si eu una tot cu mere? 🙂
Merisor, facem ca tot timpul cea din vecini e mai buna ;). Pup!
O prajitura de sezon foarte buna. Pup!
Multumesc draga mea. Pup!
Simplă și bună,,, mulțumesc pentru reţetă
Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept!